V roce 1910 založila společnost Henryk Franck i Synowie továrnu Fabryka Środków Kawowych S.A. ve Skawině a o rok později v ní zahájila výrobu obilné kávy. Značky původem ze Skawiny, jako např. Enrilo, Kawa Kneippa, Francka, Kawa Figowa Webera nebo Abisynki, byly všeobecně známé v předválečném Polsku a jejich popularitu bylo možné srovnat s popularitou… Inky.
V roce 1971, kdy polští vědci navrhli recepturu rozpustné obilné kávy Inka, nikdo nepřipouštěl, že se stane až tak populární. Znají ji všichni napříč generacemi. Tato jemná obilná káva, 100 % jejíhož složení tvoří přírodní ingredience, si nejenže získala srdce spotřebitelů v Polsku, ale stala se uznávanou také v jiných zemích světa. Již téměř 45 let zůstává její složení i výrobní proces v nezměněné podobě. Jediné, co procházelo evolucí, je podoba balení…